Gul lök och DVD

Det var så det startade!

Filmen ”Julie & Julia” en helt vanlig sommarkväll. För dig som inte sett den: Kvinna som bestämmer sig för att laga alla recept i en kokbok på ett år och blogga om det. Kastade ur mig idén om att vi skulle börja blogga om mat & matlagning i ett hållbarhetsperspektiv, då vi båda gillar att jobba i köket och börjat intressera oss för ämnet.

Från att ha plockat ner mjölk, bregott och en o annan gräddförpackning märkt med EKO i korgen och känt stolthet för det, började det bli en sport att få ner så mycket ekomärkt i korgen som möjligt. Och frågor började dyka upp……

  • är det möjligt att laga en hel måltid med eko-krav-fairtrade-stämplar på förpackningarna?
  • är vi villiga att försaka rotselleri i vår pasta Bolognese för att den inte finns att köpa kravmärkt?
  • är ekologisk lök från Egypten verkligen bättre än svensk lök?

Det handlar om ett aktivt val, att bestämma sig, att göra annorlunda, att göra skillnad. Vilket vi nu gjort – även om rotselleri fortfarande finns i vår bolognese, och basvaror kvar i skåpen av icke-eko-varianter. Många steg kvar, och det är ju det som gör det så spännande, utvecklande och intressant – för oss, och kanske även för andra. Så nu är bloggen startad.

Löken då? Köpte den svenska – och är stolta över det!

// adam & anders

Annonser
Det här inlägget postades i Mat & Dryck och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gul lök och DVD

  1. Anita skriver:

    Trevligt! Ska följa Er med stort intresse.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s