Matlådemåndag

bild (3)Många är vi väl som under helgerna ser till att hamna framför spisen, för att åtminstone försöka laga till lite god mat. Vi  är några av dem och inte alltför sällan blir det mat över sen.

I Sverige  är vi väldigt duktigt på att slänga mat, både innan vi hunnit använda den, men även efter tillagning. Här kan vi förbättra oss och ett enkelt knep är väl ändå att ta vara på mat som tillagats och äta den i matlåda till lunch eller middag dagen efter. Då kanske vi alla slipper ett överproducerat matberg framöver och du kanske spar några kronor på nyköpt mat eller för lunchen på restaurangen.

Och väljer man restaurangen före den medtagna matlådan en dag, får man komma ihåg att göra ett nytt försök med matlådan dagen efter. För efter några dagar eller veckor börjar den osa mindre bra, ge de andra arbetskamraterna illamående och en rädsla att den kommer hoppa upp och bitas, nästa gång man öppnar kylskåpet.

Det här inlägget postades i Mat & Dryck, Matlagning, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s