Ekologiskt i smått och stort

För att övergå till ekologisk mat tror vi att det är bra att tänka litet i början, byt ut smör och mjölk till det ekologiska alternativet. Bygg sedan på med andra matvaror. Här kan också företag, kommun och landsting bli bättre.

I dagens P4 Västernorrland kan man höra och läsa att landstinget där gjort ett aktivt val att byta ut sina matvaror och på ett halvår har man gått från 5 till 25% ekologisk mat. 25% låter kanske inte mycket, men det ligger i nivå med nationella målet. Något som också låter positivt, är att med detta val, har landstinget också sänkt sina kostnader för livsmedel.

Att även mindre verksamheter kan göra ändringar, visar ett fritids utanför Gävle som Gefle Dagblad skriver om. Här är 80% av alla matvaror man köper in, ekologiska. Och man arbetar också mycket med att minska matsvinnet, ha en säsongsbetonad matsedel och ha minst en köttfri dag i veckan.

Så om vi blir fler som börjar tänka smått, kanske alla kan handla stort i framtiden.

Det här inlägget postades i Handla ekologiskt, Hållbarhet, Klimatsmart, Mat & Dryck, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s