Är mest bäst?

felix ketchupI eftermiddagsstress skulle det handlas hem ketchup för några dagar sedan. Inga problem egentligen, för oftast brukar det ju bara finnas ett ekologiskt alternativ av en produkt och då blir det ju lättplockat. Men den här gången fanns två, Felix och Änglamark.

Efter att kollat flaskornas etiketter, med liknande innehåll, insåg vi att Felix flaska innehöll 74% tomatpuré och Änglamark 86%. Blev då lite nyfiken på hur mycket en vanlig Felixflaska innehöll. Ja bara 60% tomatpure och lite mer kollijox.

Men skulle man nu låta matteexperten få kolla dessa etiketter och fritt få gå lös på alla siffror, skulle man säkert få ett annat resultat. Det brukar ju kunna bli så när man leker med siffror.  Men som stressade konsumenter läste och såg vi bara de siffror som såg bra ut och valde efter det.

Och vi valde Änglamark, kanske för att den innehöll mest tomatpuré, kanske för att vi ville prova något nytt. God var den i alla fall, rödare och med mer tomatsmak.

Det här inlägget postades i Handla ekologiskt, Konsument, Mat & Dryck och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s