Mycket att göra på lite tid – helg i Stockholm

Fredag kväll: Planen var att få mat i magen, sedan tillbaka till hotellet och besök i hotellets nyfixade spa. Hur det blev? Ut för att äta, första stopp Vapiano vid Humlegården där det var 45 minuters väntetid. Traskade vidare någon km till Kungsbron för att kolla väntetiden på deras restaurang där. 45 minuter även här, men nu såg vi inte det som ett problem längre. Öl, nötter och oliver i väntan på bord och mat. Och helt plötsligt dyker en mycket pratglad och framåt kvinna från Bollnäs upp vid vår sida. För oss okänd, med inte så länge. Vi kan lugnt säga att hon tog all vår tid den kvällen, och det blev underbart roliga timmar. Fast vår tanke att bara få ta det lugnt i hotellets spa fick vi snabbt lägga åt sidan.

cirkus 2Lördag: Planen var shopping, nytt försök på spa’t, mat och musikalen Spök på Cirkus. Och hur gick det då? Jomen shoppingen gick bra. Sökte snygg fluga, och hittade snygga flugor. En till oss var fick det bli. Sockar till oss båda, handskar till Anders och skor till Adam. Tillbaks på hotellet helt enligt tidtabell. En dryg timme i hotellspa’t och sedan på med festkläderna. Alla byxor, skjortor och flugor som skulle testas i alla möjliga och omöjliga kombinationer gjorde att det fick bli taxi till Cirkus istället för promenad, jordnötter och liten öl i teaterfoajén till kvällsmat istället för hotellets kvällsbuffé.  Efter föreställningen var radarn inställd på mat, snabb sådan! Burgers är gott ibland, tyvärr serveras det sällan ekologiska cirkus 3sådana – men nu var det ju snabbt som gällde, och något matigare än jordnötter. Sedan ut i stockholmsnatten och den blev så där lagomt sen, eller tidig.  Som det brukar för oss.

Söndag: Planerade att ta det lugnt, promenera på söder och åka hem, och så blev det också. Lämnade som alltid in våra väskor hos en brutal men charmig kvinna på Åhléns City. Sedan promenad ner till Söder. Traskade runt och försökte hitta tillbaka till de små pärlor vi hittat till tidigare. Lyckades rätt bra, även om det var Bara titta, inte köpa idag! Avslutade dagen på Café Fåtöljen där man får riktigt smarriga mackor. Toast Skagen och skrapa trisslotter utan vinst blev en bra final på en skön dag och en riktigt bra helg!

Efter en helg i Stockholm kan vi bara konstatera – så mycket att göra,  så lite tid. Eller det tar längre tid än vi tror att göra det vi vill göra.

Det här inlägget postades i Resa och transport, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s