Toadag för Elisabet

Har datum och namnsdagar helt försvunnit nu. Man skulle nästan kunna tro det, efter att under detta år matas med nya namn på nya dagar. För visst har vi väl redan passerat pizzans dag, klamydiadagen, världsmiljödagen, kanelbullens dag, strokedagen och den dära släcka-lampan dagen. Känns som varje ny vecka, får någon ny dag med nytt namn, som man ska komma ihåg framöver.

bildOch idag är det Internationella Världstoalettdagen. Framförallt för att uppmärksamma att många människor i världen lever utan en toalett idag. Men också för att vi som redan har en toalett, spolar den för ofta, med helt fel saker i. Man kan väl förhoppningsvis tro att mobiltelefoner, löständer och smycken har spolats ner av misstag. Men 7000 ton skräp slängs ändå i svenska toaletter varje år, allt från snus, tamponger, våtservetter, strumpor och tops. Mediciner ska heller inte slängas där, reningsverken har svårt rena det avfallet och det hamnar då ute i våra hav och sjöar, där allt levande liv tar upp det istället.

Det här blir liksom en ond cirkel, när fisken vi sen metar för att få till en god middag, innehåller både smärtlindring, sömnmedel och förmodligen helst skulle behöva få gå en avväjningskurs för nikotin istället. Men idag är det 19 november och Elisabet och Lisbet har namnsdag.

Bild | Det här inlägget postades i Hav och sjö, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s