Snabb(eko)mat

Visst kan man idag hitta flera butikskedjor som väljer att skylta med sina miljövänliga och ekologiska varor på bästa plats. Och allt fler restauranger och kaféer gör medvetna val att använda mer ekologiska produkter i sitt utbud. Och den lilla ändringen är förhoppningsvis början på den stora.

Men snabbmatskedjorna då, har de helt glömt ekotrenden, som för övrigt förhoppningsvis inte bara blir en trend, utan nått hållbart. Tror ännu inte vi sprungit på en kedja som gladeligen skyltar med en enda meny som är helt ekologiskt. Visst, man använder mer miljövänliga varor och klimatkompenserar. Men maten då, den borde ju rimligtvis vara viktig för dem. Så viktig att man redan nu borde ha åtminstone ett ekologiskt alternativ.

Lite tråkig läsning, men hörde för inte så länge sedan att den cancer man får i mage och tarmar, oftast beror på den kost vi äter idag. Ja, alltså den snabba och färdiglagade maten, med ämnen som vår kropp tydligen inte gillar då. Det borde ju ligga i mångas intresse att ändra på det.

För att äta snabbt, men bra mat, vill vi i alla fall göra.

Det här inlägget postades i Hållbarhet, Konsument, Mat & Dryck, Uncategorized, Utan tillsatser och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna gärna tips, idéer och synpunkter här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s